Donderdag 29 november is gestart met de bouw van 81 nieuwe appartementen, verdeeld over drie appartementencomplexen, aan de Oostdijk in Hellevoetsluis. Wethouder Peter Schop gaf in het bijzijn van toekomstige bewoners en betrokken partijen het startsein door het heien van een paal. Van Wijnen ontwikkelt en realiseert de appartementen, op de plek waar 68 jaar lang de doe-het-zelf-zaak Moree gevestigd was. In het eerste gebouw (op de hoek van de Oostdijk) komen 27 koopappartementen. De andere twee gebouwen bestaan uit 54 vrije sector huurappartementen. Naar verwachting wordt het project medio 2020 opgeleverd.

De drie nieuwe appartementencomplexen van vijf verdiepingen hoog zijn ontworpen door Klunder Architecten en krijgen de namen Noest, Vlijt en Nijver. De namen verwijzen naar het ambacht ‘bouwen’ en de historische vestiging van de doe-het-zelf-zaak Moree. In Hellevoetsluis en verre omstreken was Moree een begrip. De gemeente wilde dit gebied al langer aanpakken en toen het familiebedrijf besloot om te stoppen, werden de plannen concreet gemaakt om  de locatie te transformeren naar een fijne plek om te wonen.

Entree Hellevoetsluis krijgt nieuw gezicht
“Met de drie woongebouwen krijgt de entree van Hellevoetsluis een nieuw gezicht”, zegt Pedro van Zundert, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. “Daarbij geven we invulling aan de grote behoefte naar vrije sector huurwoningen en levensloopbestendige appartementen in Hellevoetsluis. Kopers en huurders wonen hier straks gelijkvloers en kunnen genieten van het mooie en levendige uitzicht over het Kanaal door Voorne.”

Verhuizen op de dag dat je de sleutel krijgt      
Kopers van een appartement kunnen gebruik maken van MijnHuis. MijnHuis is een service, waarbij de woningen volledig afgewerkt worden in een stijl die de koper kiest. Op het moment dat de appartementen opgeleverd zijn, hoeven kopers alleen nog maar hun spullen te verhuizen. Er zijn nog een aantal appartementen te koop. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het project www.kopoostdijk.nl.

De huurappartementen zijn gekocht door belegger Brookland en de verhuur ervan wordt naar verwachting in de tweede helft van 2019 opgestart. “Wij zijn erg verheugd om dit project te mogen toevoegen aan onze woningportefeuille die al hoofzakelijk bestaat uit vrije sector huur appartementen gelegen in de Randstad. Ook de komende jaren zullen wij onze woningportefeuille verder uitbreiden in dit segment en regio. Daarom zijn wij voortdurend in gesprek met marktpartijen om te kijken of hier mogelijkheden voor zijn”, aldus Bernjan Faber, algemeen manager van Brookland.

Meer informatie
Ontwikkeling en bouw: Van Wijnen
Architect: Klunder Architecten
Verhuur van de huurappartementen: Brookland
Meer informatie over de koopwoningen: www.kopoostdijk.nl