×
<< Vorige pagina

Amsterdam – Lijnbaansgracht

Brookland heeft voor de voormalig Nassaubioscoop-locatie aan de Lijnbaansgracht in de Amsterdamse Jordaan een omgevingsvergunning aangevraagd voor het realiseren van twee appartementen en een bedrijfsruimte.

 

Lijnbaansgracht

 

De Nassaubioscoop (was ook bekend onder de namen Centrum Bioscoop en Thalia Theater) was een Amsterdamse bioscoop op de Lijnbaansgracht 31-32 bij de Willemsstraat. De bioscoop werd op 27 april 1913 geopend als Nassau-Bioscoop en Variété Theater. De Nassaubioscoop werd in 1933 gesloten. De ontwerptekeningen zijn van P.A.J. Scheelbeek en het werd gebouwd in opdracht van de kooplieden S. Nort en J. Alengs.

 

In 1968 werd er een Dirk van den Broek Supermarkt gevestigd. In overleg met de gemeente Amsterdam is Brookland erin geslaagd een voor deze plek passend ontwerp te maken, welke recht doet aan de geschiedenis van het ontwerp van Scheelbeek.
Het pand staat ruim 21 jaar leeg, omdat met de gemeente geen overeenstemming kan worden bereikt over de herontwikkeling. We hebben nu opnieuw een plan ingediend en hopen spoedig te kunnen beginnen met de sloop van dit in slechte staat verkerende pand.

 

Lijnbaansgracht

<< Vorige pagina

© Copyright 2011-2018 Brookland B.V. Alle rechten voorbehouden. Webdesign SpijkerOntwerp.