Op de voormalige zwembadlocatie ’t Keerpunt in Barendrecht heeft de gemeente Barendrecht samen met BAM Wonen en Brookland het officiële startsein gegeven voor de bouw van 82 appartementen in de Stationstuin. Dit feestelijke moment is samen met de gemeente, toekomstige bewoners en andere betrokkenen gevierd. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind 2020 opgeleverd.

 

“De ontwikkeling van het gebied rond het station is van groot belang voor de gemeente Barendrecht”, aldus wethouder Cees Schaap van Barendrecht. “Het Rijk en de provincie hebben ‘De Stationstuinen’ toegevoegd als versnellingslocatie in de zogenaamde Woondeal, een samenwerking van Rijk en provincie met gemeenten met als doel een versnelling van de woningbouw in de regio. De bouw van 82 nieuwe woningen op deze plek in Barendrecht, is een belangrijke stap. Ook met oog voor de nodige differentiatie in het aanbod: sociale huur, vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Bovendien gaat het hier om de eerste gasloze ontwikkeling in Barendrecht”.

Het eerste appartementenblok in de Stationstuin bestaat uit 23 sociale huurappartementen, het tweede blok uit 30 koopappartementen en het derde blok uit 29 huurappartementen voor de vrije huursector. De sociale huurappartementen worden in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd en de vrije huursectorappartementen in opdracht van Brookland.

Voor meer informatie over de huurappartementen in Barendrecht van Brookland klik hier.